Ofte stillte spørsmål desktop
Frontpro

Ofte stilte spørsmål om FRONTPRO®

FRONTPRO®

 • Hva er FRONTPRO®?

  FRONTPRO® er en velsmakende tyggetablett som er lett å gi til hunden din. FRONTPRO® beskytter hunden din mot flått og lopper og bør gis hver måned i sesongen.

 • Hvor lenge beskytter FRONTPRO® hunden min mot flått og lopper?

  FRONTPRO® tyggetablett beskytter hunden din mot flått og lopper i én måned.

 • Hvordan dreper FRONTPRO® flått?

  FRONTPRO® dreper flått og lopper ved å overstimulere nervesystemet deres så parasittene drepes.

 • Hvor raskt dreper FRONTPRO® flått?

  FRONTPRO® dreper flått innen 48 timer.

 • Hvilke lopper drepes av FRONTPRO®?

  FRONTPRO® virker mot hunde- og kattelopper (C. felis og C. canis).

 • Kan FRONTPRO® gis til katter eller andre dyr?

  Nei. FRONTPRO® tyggetabletter må kun gis til hunder.

 • Skal FRONTPRO® gis sammen med fôr?

  Du kan gi hunden tyggetabletten når det passer deg – med eller uten fôr.

 • Hvor lenge virker FRONTPRO®?

  FRONTPRO® beskytter mot flått og lopper i én måned.

 • Hvilke bivirkninger har FRONTPRO®?

  Afoksolaner hører til isoksazolin-familien. Afoksolaner gir i svært sjældne tilfeller bivirkninger i form av nevrologiske tegn (kramper, ustøhet og muskelskjelving), kløe, slapphet, manglende matlyst og lette mage- og tarmeffekter (oppkast, diaré)er sett i svært sjeldne tilfeller. De fleste bivirkningene var forbigående og kortvarige. Hvis du er bekymret eller har spørsmål, bør du kontakte veterinæren.

 • Hvor lang tid tar det før FRONTPRO® begynner å virke?

  Det aktive stoffet i FRONTPRO® oppnår den maksimale plasmakonsentrasjonen innen 2-4 timer, noe som gir en svært rask beskyttelse mot lopper. Etter behandling drepes loppene innen 8 timer.

 • Kan jeg også bruke FRONTPRO® hvis hunden min får annen medisin?

  For FRONTPRO® er det ingen kjente interaksjoner med andre legemidler eller andre former for interaksjon. Hvis hunden din får andre medisiner, er det lurt å informere veterinæren om dette. Det er ingen konkrete advarsler eller kontraindikasjoner på produktmerkingen, når det gjelder bruken av FRONTPRO® sammen med annen medisin. Hvis du er bekymret eller har spørsmål, bør du kontakte veterinæren din.

 • Hva skal jeg gjøre hvis hunden min får en uventet reaksjon etter at den har fått FRONTPRO®?

  Hvis hunden din blir syk av å ha inntatt FRONTPRO®, bør du kontakte veterinæren din. Alle uventede reaksjoner på legemidler skal innrapporteres til myndighetene. Så hvis hunden din får en uventet reaksjon etter at den har fått FRONTPRO®, skal du enten kontakte veterinæren eller Boehringer Ingelheim Animal Healths kundeservice på tlf. +45 39 15 88 88.

 • Hva gjør jeg hvis hunden min har fått flere FRONTPRO® tyggetabletter på én gang?

  Hvis hunden din har spist flere FRONTPRO® tyggetabletter på én gang, skal du kontakte veterinæren. I sikkerhetsstudier ble friske beaglevalper, over 8 uker gamle, behandlet med 5 ganger den maksimale dosen 6 gjentatte ganger med 2-4 ukers mellomrom. Under studiet ble det ikke observert bivirkninger.

 • Er FRONTPRO® sikkert å gi til hunder med epilepsi?

  Afoksolaner hører til isoksazolin-familien og gir svært sjelden bivirkninger, herunder epileptiske anfall. Det foreligger ingen konkrete undersøkelser om bruk av FRONTPRO® hos hunder med epilepsi, og behandlingens effekt på forekomsten av epileptiske anfall er derfor ukjent. Isoksazoliner skal brukes med forsiktighet hvis hunden din lider av epilepsi eller andre tilstander som forårsaker anfall. Kontakt veterinæren din for ytterligere opplysninger.

 • Er FRONTPRO® skadelig for mennesker hvis det inntas ved et uhell?

  FRONTPRO® kan gi mage- og tarmforstyrrelser hvis det inntas av mennesker. Hvis produktet har blitt inntatt ved et uhell – f.eks. av et barn – skal du omgående kontakte lege og medbringe pakningsvedlegget. Du kan også kontakte Giftinformasjonen på tlf. 22 59 13 00. Oppbevar derfor alltid produktet utilgjengelig for barn, og ta bare én tyggetablett ut av pakningen om gangen. Gi hunden tabletten så snart du har tatt den ut av pakningen. Ved mistanke om bivirkninger hos mennesker, skal dette innberettes til Boehringer Ingelheim Animal Healths kundeservice på tlf. +45 39 15 88 88.
   

 • Kan FRONTPRO® brukes til alle hunderaser?

  FRONTPRO® har vist seg å være effektivt til forskjellige hunderaser (herunder også collie-raser). Det kan gis til valper fra de er 8 uker gamle så lenge de veier minst 2 kg. Afoksolaner, som er det aktive stoffet i FRONTPRO®, hører til isoksazolin-familien. Afoksolaner gir i svært sjældne tilfeller bivirkninger i form av nevrologiske tegn (kramper, ustøhet og muskelskjelving), kløe, slapphet, manglende matlyst og lette mage- og tarmeffekter (oppkast, diaré) er sett i svært sjeldne tilfeller. De fleste bivirkningene var forbigående og kortvarige. Hvis du er bekymret eller har spørsmål, bør du kontakte veterinæren eller Boehringer Ingelheim Animal Healths kundeservice på tlf. +45 39 15 88 88.

 • Hvordan dreper FRONTPRO® lopper?

  Afoksolaner er det aktive stoffet i FRONTPRO® som dreper flått og lopper. Afoksolaner overstimulerer parasittenes nervesystem som fører til at de dør. Ettersom stoffet virker så raskt, drepes de voksne loppene før de når å legge egg, og dermed forebygges angrep i omgivelsene. For å holde både kjæledyret og hjemmet ditt fritt for lopper, kan man behandle hunden hver måned, når den er utsatt for lopper.

 • Hvor lang tid tar det for FRONTPRO® å drepe loppene?

  FRONTPRO® dreper loppene som sitter på hunden din innen 8 timer etter den første behandlingen.

 • Dreper FRONTPRO® alle loppestadier?

  FRONTPRO® dreper voksne lopper raskt, før de når å legge egg, noe som er med på å forebygge angrep i omgivelsene. For å holde både kjæledyret og hjemmet ditt fritt for lopper, kan man behandle hunden hver måned, når den er utsatt for lopper.

 • Kan hunden min stadig få lopper selv om den er behandlet med FRONTPRO®?

  FRONTPRO® dreper voksne lopper innenfor 8 timer og virker mot loppeangrep i opptil 5 uker. Det betyr at hvis det kommer nye lopper på hunden din, vil de bli drept i hele perioden som FRONTPRO® virker. Da stoffet virker raskt, blir loppene drept før de når å legge egg, og dermed forebygges angrep i omgivelsene. For å holde både kjæledyret og hjemmet ditt fritt for lopper, kan man behandle hunden hver måned, når den er utsatt for lopper.

Parasitter

 • HVA SKAL MAN GJØRE MED FLÅTTEN NÅR DEN HAR LØSNET FRA KATTEN ELLER HUNDEN?

  Hvis man finner flått i dyrets pels, er det alltid best å fjerne dem selv om dyret allerede er behandlet mot flått. Fjern flåtten med en pinsett, og skyll den ut i toalettet.

 • HVORDAN OPPDAGER JEG OM HUNDEN ELLER KATTEN MIN HAR FLÅTT?

  Ofte kan man se flåtten med det blotte øye. Flått kan ha forskjellige former, farger og størrelser. Flått som ikke har sugd seg helt fulle ennå, er som regel ovale, flate og små (omtrent på størrelse med et sesamfrø). Flått som har sugd seg fulle av blod, er cirka på størrelse med en ert. Hvis pelsen er tykk, kan flått være vanskelige å se, men man kjenner dem når man drar hånda gjennom pelsen.

 • HVILKE HELSEPROBLEMER KAN ET FLÅTTBITT GI?

  Flått kan overføre farlige infeksjonssykdommer. Spesielt hunder kan bli alvorlig syke av det. Sykdommer som kan oppstå som følge av flåttbitt, er borreliose, anaplasmose, babesiose eller skogflåttencefalitt (TBE). Du finner ytterligere opplysninger om de forskjellige sykdommene HER.

 • KAN JEG BLI SYK ETTER FLÅTT- ELLER LOPPEBITT?

  Alle stikk eller bitt kan gi irritasjon og betennelse. Men en mulig overføring av infeksjoner til deg eller dyret ditt er enda farligere. For eksempel kan borreliabakterien overføres av flått, typisk når flåtten har sugd blod i 24 - 72 timer. Derfor er det viktig å fjerne flått fortest mulig.

 • HVA OM DYRET SPISER EN DØD PARASITT?

  Det er usannsynlig at dyret tar skade av det. Men lopper kan inneholde utviklingsstadier av bendelorm. Hvis dyret sluker en sånn loppe, kan det utvikle seg et bendelormangrep. Derfor er det viktig at dyr som har fått lopper, også behandles mot bendelorm.

 • HVORDAN FJERNER JEG FLÅTT RIKTIG?

  Kontroller helst kjæledyret ditt for flått hver gang dere har gått en tur eller dyret har sprunget fritt ute. Jo fortere du oppdager flått og fjerner dem, jo bedre! Sørg for å fjerne flåttene så nær huden som mulig ved å ta tak i dem med en flått-tang eller pinsett og fjerne dem sakte og kontrollert. Se en guide her.

 • I HVILKE OMRÅDER/REGIONER FINNES DET FLÅTT?

  Flått finnes hovedsakelig i skogen og på eng og mark med høye vekster. Der ligger de på lur i gresset eller i buskene og venter på ofrene sine. Men man finner dem også i byparker og i private hager – de finnes alle steder der deres naturlige verter lever: mus, fugler, harer, rev og hjortedyr.

 • HVOR LENGE KAN EN FLÅTT ELLER LOPPE OVERLEVE I BOLIGEN MIN?

  Skogflått lever vanligvis ikke i leiligheter eller hus. I det fri kan de imidlertid godt overleve i flere måneder mens de venter på en ny vert som de kan suge blod fra. Når en flått har satt seg fast i huden på et ubehandlet husdyr, suger den blod i opptil 14 dager. Lopper, og især loppepupper, kan overleve i opptil et halvt år. Når en hund eller katt kommer inn i tidligere kontaminerte omgivelser, kommer de voksne loppene ut av puppene og angriper dyrene.

Fant du ikke svaret på spørsmålet ditt? Da er du velkommen til å kontakte oss.