Top 10 jakthunder

DE 10 MEST POPULÆRE JAGTHUNDE
DE 10 MEST POPULÆRE JAGTHUNDE


DE 10 MEST POPULÆRE JAKTHUNDENE

Jaktsesongen er skutt i gang, og det betyr at du kan ta med deg din firbeinte venn på nye jakteventyr. Har du ikke allerede skaffet deg en jakthund, så kan du lese mer om de 10 mest populære jakthundene her og finne ut hvilken jakthund som passer til deg og dine behov.
 

HVILKEN JAKTHUND ER BEST?

Det finnes mange forskjellige jakthunder som gjennom mange generasjoners avlsarbeid har spesialisert seg på hvert sitt felt. Uansett hvilken rase du velger, er det viktig å dra nytte av og respektere egenskapene som jakthunden har, slik at man som hundeeier gir hunden de beste forutsetningene for å bli en god jakthund. Nedenfor finner du de 10 mest populære jakthundene, som alle er fantastiske på hver sin måte.

 

TOPP 10 JAKTHUNDER
 

  • Labrador retriever - Det er ikke noe som heter dårlig vær for denne hunden. Dens kraftige pels gjør den nemlig klar til all slags vær. Hvis byttet skulle lande i en innsjø, dykker den mer enn gjerne ned i det kalde vannet for å hente det opp til deg.
  • Engelsk setter - Denne slanke, muskuløse og svært lydige hunden har en fantastisk luktesans. Den kan hjelpe deg som jeger med å spore opp drømmebyttet ditt på lang avstand.
  • Amerikansk Foxhound - Som navnet antyder er denne hunden avlet frem til å jakte rev, noe den stadig er fantastisk til. Styrken og størrelsen gjør den også i stand til å jakte hjort hvis du ønsker det.
  • Blodhund - Denne store hunden har 40 ganger flere luktreseptorer enn mennesker, så den hjelper veldig gjerne til hvis det er noe du skal ha sporet opp. Ja, den kan faktisk ikke la være!
  • Beagle - Det foretrukne valget når man i England skal avbilde symbolet på revejakt. Den har et utrolig jaktinstinkt og er samtidig en god familie- og barnehund.
  • Black And Tan Coonhound - Den strømlinjeformede hunden beveger seg elegant i all slags terreng, og den menes å være i slekt med blodhunden. Sammensetningen gjør den til en enestående jakthund.
  • Dachshund - Ja, det vil nok overraske noen, men hvis denne hunden er jakthunden din, forstår du fullt ut hvorfor den har havnet på topp 10-lista. Hunden har en god luktesans og kan jakte dyr både over og under jorden.
  • Korthåret Vorstehhund - Holder overblikket og markerer svært tydelig hvor byttet er. Den korte pelsen begrenser imidlertid dens assistanse til de varme månedene.
  • Engelsk springer spaniel - Dens evner brukes når man vil jage viltet opp fra jorden. Når byttet er nedlagt, holder den byttet i et varsomt grep så det ikke lider mer overlast enn nødvendig.
  • Chesapeake bay retriever - Denne hunden ligner veldig nr. 1 på listen når det gjelder dens evner, og derfor er gleden stor hvis den får lov til å jakte vannfugler for deg.

 

JAKTHUNDER ER UTSATT FOR LOPPER OG FLÅTT
 

Jakthunden har, som alle andre dyrevenner, bruk for daglig omsorg fra deg. Den skal klappes, fôres, trenes og pleies. Da jakthunden ofte er ute i skogen og på steder med høy beplantning, er den ekstra utsatt for lopper og flått. Lopper og flått er ikke bare plagsomt for hunden din, men også for deg og familien din.

 

DET ER LETTERE Å FOREBYGGE ENN Å BEKJEMPE!

Det er mye bedre å kvele tingene i fødselen! Lopper og flått kommer lett inn i hjemmet ditt via hundens pels. Men hvis du i stedet forebygger med det populære produktet FRONTPRO, kan du unngå at hunden din blir angrepet av flått og lopper.