3 gode råd til hundetrening

3 gode råd til hundetræning
3 gode råd til hundetræning


Det krever tålmodighet og kjærlighet å trene lydighet med hunden din, men det er verdt det da du får et sterkere bånd til din beste venn. En veloppdragen hund er dessuten mye lettere å bli glad i og ha med ut blant likesinnede artsfeller, barn og medmennesker.

Hvis du er hundeeier, er du sannsynligvis vant til å stimulere hunden din, men ofte ender vi med de samme øvelsene, triksene og kommandoene om og om igjen. Derfor vil vi gi deg inspirasjon til nye øvelser som du kan utfordre hunden din med, noe som kan knytte et enda tettere bånd mellom deg og hunden din.

 

TA HUNDEN DIN MED PÅ NYE EVENTYR

Går du alltid den samme turen med hunden din, så vurder å ta med hunden din på nye ruter og eventyr. Har du tilgang til skog eller strand, er det opplagte utfluktsmål for å stimulere hunden din både fysisk og mentalt.

 

STIMULER HUNDEN DIN

Får hunden din lov til å ferdes på forskjellig underlag, gir det en mer allsidig trening av hundens forskjellige muskelgrupper.

Øv samtidig innkalling og hundens plassering mens dere går tur. Anerkjenn og ros med mange godbiter når hunden din adlyder deg.

Det er mange måter å trene hunden sin på. Hvis du har en valp, så er valpetrening en opplagt mulighet.

 

3 GODE RÅD OM HUNDETRENING
 

  • Sørg for at hunden din er trygg i situasjonen.
  • Er hunden din glad og fornøyd? Unngå irriterende flåttbitt på hunden eller lopper i pelsen.
  • Belønn og ros hunden din både verbalt og med godbiter.


LYDIGHETSØVELSER TIL HUND: KOM, SITT OG SØK
 

  1. Kall til deg hunden din, og få den til å sitte. Legg en godbit to meter fra hunden din, og still deg rett bak godbiten. På kommandoen «søk» får hunden lov til å ta godbiten. Når hunden mestrer denne øvelsen, kan den gjøres gradvis vanskeligere.
  2. De neste dagene kan avstanden mellom hunden og godbiten økes – øk gjerne avstanden med 1 meter om dagen.
  3. Etter hvert kan du legge godbiten i et annet rom mens hunden din sitter og venter. På kommandoen «søk» får hunden lov til å finne godbiten. Finn ut mer om de mest grunnleggende kommandoene til hunden din her – les mer her.

 

ER HUNDEN DIN AKTIV UTENDØRS, SÅ HUSK FOREBYGGING MOT FLÅTT OG LOPPER

Flått og lopper kan lett sette seg på kjæledyret ditt stort sett hele året bortsett fra i vintermånedene. Flått kan videreføre smittsomme sykdommer, og loppene er en plage for både deg og kjæledyret ditt. Alle hundeeiere vil unngå flåttbitt på hunden sin – og loppene vil vi slippe å få i hjemmet vårt da de er vanskelige å bli kvitt når først de har flyttet inn.

 

UNNGÅ FLÅTTBITT PÅ HUNDER

Ferdes kjæledyret ditt utenfor, så husk forebyggende behandling mot flått og lopper. Det kan være fryktelig plagsomt både for hunden og katten din å få besøk av de ubudne gjestene, og de små krypene nøyer seg ikke alltid bare med å bite seg fast på kjæledyret ditt. Les her hvordan du fjerner flått fra hunden.

 

FRONTPRO BESKYTTER MOT LOPPER OG FLÅTT

Vårt mest populære produkt er FRONTPRO, som fås til hunder i forskjellige vektklasser. Produktet virker både forebyggende og behandlende, og det virker også hvis hunden din har blitt angrepet av flått eller lopper.