Sånn slipper du hundehår I hjemmet!

SÅDAN BLIVER DU FRI FOR HUNDEHÅR I HJEMMET!
SÅDAN BLIVER DU FRI FOR HUNDEHÅR I HJEMMET!

Hundehår kan være vanskelig å bli kvitt i hjemmet, man føler ofte at man støvsuger hele tida. I denne artikkelen finner du ut hvorfor hunden røyter og hvordan du slipper å få hjemmet fullt av hundehår.

 

HVORFOR RØYTER HUNDER?

Hunden røyter når den ikke trenger pelsen lenger. Generelt sier man at det er to røyteperioder i året. Én der hunden skifter vinterpelsen sin, og én der den skifter sommerpelsen. De fleste hunder røyter imidlertid mer eller mindre hele året – noen hunderaser mer enn andre. Oftest ser man det hos de korthårede rasene, mens de langhårede hunderasene oftere får floker og tover i den lange pelsen hvis den ikke blir børstet grundig.

 

SÅNN SER EN SUNN HUNDEPELS UT

En blank og skinnende pels er mer estetisk og fristende å kose med enn en som er glansløs og trist. Men i tillegg til det, så er det er viktig å holde øye med hundens pels da den ofte kan si noe om hundens helse. For eksempel kan hundens pels avsløre tegn på om den f.eks. har fått lopper eller lus, eller enda verre, den fryktede loppeallergien.

 

FÅ EN RUTINE MED PELSPLEIE

Det er veldig lurt å introdusere pelspleie til hunden din fra starten, ellers kan det fort bli et slitsomt pes både for deg og hunden din. Pelspleien kan nemlig bli en skikkelig kosestund mellom deg og hunden din.
Hvis du synes at hunden din røyter ekstraordinært mye, kan det være lurt å bade den og vaske den med en hundesjampo. Det trekker av de løse hårene, og hvis du deretter behandler hundens pels med et loppemiddel, så kan du forebygge at hunden din blir angrepet av parasitter som flått, lus eller lopper.

 

KOSTEN KAN HA BETYDNING FOR HUNDENS PELS

En av tingene du kan gjøre som eier, i tillegg til å ha en god rutine med å få børstet hunden din, er å sørge for at du gir hunden din riktig kost. Hundefôr er ikke bare hundefôr, det skal være sammensatt på en måte så hunden din får næringen den skal ha. Hvis hundens pels alltid ser litt trist og glansløs ut, og det ikke skyldes sykdom eller annet, så kan du vurdere å tilsette ekstra omega-3- og omega-6-fettsyrer til kosten. Det finnes flere forskjellige oljer på markedet, men du trenger ikke investere mye penger i et spesialprodukt. En helt vanlig olivenolje er nemlig glimrende for å gi hunden litt ekstra fettsyrer.