Hunder skal bades eller dusjes sjeldnere enn du tror

Hunde I bad, men ikke så ofte som du tror
Hunde I bad, men ikke så ofte som du tror

Hunder skal dusjes eller bades innimellom – men ikke like ofte som mennesker. Hvor ofte hunden din skal bade eller dusje kommer selvfølgelig an på hvor dere bor, hvor aktiv den er og hvor mye den generelt trenger å vaskes.

Det er flere gode grunner til å bade hunden din en gang iblant. En av de primære årsakene til at det er lurt å bade eller dusje hunden din, er at du kan få sjekket hundens pels for skitt, lopper og annet utøy. Dessuten bidrar det til å holde hundens pels ren og sunn, og det bidrar til hundens generelle velvære og gode helse.

Et hundebad kan være en kjempegod opplevelse for både eieren og hunden. Det er imidlertid alltid eierens oppgave å gjøre badet til en så god opplevelse som mulig. Det er viktig at du ikke tvinger hunden din til noe den ikke vil. Her er noen overordnede råd for å gi hunden din og deg selv en god opplevelse med et bad:
 

  • Sørg for at vannet har en passende temperatur.
  • Ikke sprut direkte på hunden, men hold hånda di mellom strålen og hunden.
  • Ikke bruk for mye hundesjampo.
  • Tørk hunden godt.
  • Børst eller kam forsiktig gjennom pelsen.
  • Husk å belønne hunden din etter badet.
     

Etter badet er det lurt å gi hunden din et loppemiddel. 

Har du en hund med ekstra lang pels, kan det være lurt å bruke en balsamspray til å få kammet den lange pelsen grundig.

 

TYPISKE FEIL NÅR DU BADER ELLER DUSJER HUNDEN DIN

 

Ikke alle hunder er like glade i vann. Mange ganger skyldes det at hunden har hatt en dårlig opplevelse med vann da den var valp. Vi har samlet fire typiske feil, og viser deg hvordan du unngår dem.

Vannet har feil temperatur til hunden din
Akkurat som mennesker helst vil bade i den rette temperaturen, gjelder det samme prinsippet også for hunden din. Vannet skal ikke være for varmt eller for kaldt, så vær forsiktig med å sprute vannet direkte i hundens ansikt eller bakdel før du er sikker på hunden er komfortabel med temperaturen.

Du bruker feil sjampo til hunden din
En av de største feilene du kan gjøre, er å bruke menneskesjampo til hunden din. Det er en grunn til at det finnes hundesjampoer, nemlig at hunders pH-verdi er ulik menneskers. Dessuten inneholder sjampoene våre ofte parfyme, noe som heller ikke er bra for hundens hud. Så bruk en hundesjampo når du vasker hunden din.

Du har for kraftig trykk på vannet
Har du ikke et badekar som hunden din lett kan komme opp i, så er det lurt å ha en dusj der strålene ikke er altfor kraftige. De høye lydene kan skremme hunden din, og det kan være ubehagelig for den når den skal vaskes i og omkring hodet.
For å unngå at hunden din får for mye vann direkte i hodet, kan du vaske og skylle hodet og ørene med en vaskeklut eller lignende.

Du glemmer å børste hundens pels
Det er veldig lurt å børste hunden din både før og etter at du har badet den. Har hunden din lang pels, er det ekstra lurt da du på den måten får kammet ut floker og tover. Når du børster pelsen etterpå, sørger du samtidig også for å ta med de siste løse hårene, og du vil oppleve at hunden din ikke røyter så mye de etterfølgende dagene.